Our Tour list

No tours match your criteria

f
Image Alt
Keskiviikko

Antequera & Torcal

UNESCON MAAILMANPERINTÖ EL TORCAL JA MAHTAVA ANTEQUERA – ANDALUSIAN SYDÄN

 

Tämä retki vie sinut salaperäisille maisemille El Torcalin luonnonpuistossa ja Andalusian sydämessä, Antequeran kaupungissa. Suuntaamme luonnonpuistoon kaunista oliivipuiden reunustamaa maisematietä pitkin ja saavumme El Torcaliin, joka on retken ensimmäinen kohde.

Tämä upea luonnonpuisto on maailmankuulu luonnon muokkaamien kivipatsaidensa ansiosta, jotka luovat uskomattoman, kuin suoraan postikortilta otetun maiseman. Älä unohda kameraa, sillä voi olla että otat parhaat lomavalokuvasi juuri tässä paikassa, tämä on maagista! El Torcal on kaikkien luonnon ystävien paikka jossa voit ihailla kivipatsaita, löytää vuoristokauriita ja bongata harvinaisia lintuja.

El Torcalin alueella sinulla on aikaa tutustua tähän erikoiseen luonnonsuojelualueeseen ja tehdä lyhyen kävelymatkan luontopolkua pitkin oppaan kanssa. Näkymä on vertaansa vailla ja saavutamme näköalapaikan, joka on noin 1300 m merenpinnan yläpuolella. Retkeilijät tulevat kaikkialta maailmasta tutustumaan tähän luonnonmonumenttiin. Oppaasi kertoo miten kivipatsaat ovat muodostuneet entisestä merenpohjasta miljoonien vuosien aikana. Näiden kiviteosten keskellä on pieni ravintola, josta voi ostaa jotain virkistävää, museo ja matkamuistomyymälä, josta löydät sekä hyödyllisiä retkeilytuotteita että hienoja matkamuistoja.

El Torcalissa on viileämpää kuin aurinkoisella rannikolla, joten ota mukaan lämmintä vaatetta ja mukavat kengät jos haluat tehdä lyhyen kävelymatkan alueella.

Jatkamme tärkeään historialliseen kaupunkiin Antequeraan, jota 1500-luvulta lähtien on kutsuttu ”Andalusian sydämeksi”, johtuen sen keskeisestä sijainnista Málagan, Granadan, Córdoban ja Sevillan maakuntien välissä.
Antequeralla on ollut tärkeä osa Andalusian historiassa, mikä näkyy kaupungin rikkaassa kulttuurissa. Kävelemme lyhyen matkan kaupungin kujilla ja viimein saavumme historialliselle Abastos-aukiolle, joka on keskeinen kohtaamispaikka. Et todennäköisesti ole koskaan nähnyt niin monta kirkkoa yhdessä ja samassa kaupungissa!

Täällä sinulla on mahdollisuus lounaast (omakustannushintaan), suosittelemme maistamaan Antequeran ylpeyttä, keittoa nimeltään Salmorejo tai Porra (rakkaalla lapsella on monta nimeä). Se on maukas tomaattipohjainen kylmä keitto, joka on koristeltu iberico-kinkulla ja kananmunalla.

Maittavan lounaan jälkeen käymme Belenin luostarin pienessä myymälässä, jota hoitavat Carmelita-nunnat, jotka edelleen leipovat ja myyvät makeita leivonnaisiaan ja käsitöitä. Monissa luostareissa nunnat eivät saa näyttäytyä kenellekään luostarin ulkopuolella, ja leivonnaisia myydään hyvin salaperäisesti. Luostarissa sinulla on mahdollisuus ostaa mukaasi kotiin näitä kuuluisia leivonnaisia, leipiä tai matkamuistoja.
Kotimatkalla nautimme upeista näkymistä ja kuuluisasta ”Peña de los enamorados” eli Rakastavaisten vuoresta, joka kaukaa katsottuna näyttää intiaanin sivuprofiililta.

 

Päivä on vaihteleva erittäin tärkeine andalusialaisine paikkoineen ja tarjoaa ajassa kauas taaksepäin ulottuvan historian.

• Retkipäivä

Maanantai

•  Retken hinta

19€/aikuinen, 14€/lapsi (4-14v)

• Kotona noin klo

18.30-19.00

* Pidämme maksimaaliset etäisyydet, tarjoamme käsigeeliä ja ja pinnat on desinfioitu. Suosittelemme kasvosuojan käyttöä.