Our Tour list

No tours match your criteria

f
Image Alt
Torstai

Ardales & Setenil de las bodegas

VALKOINEN KALLIOLUOLAKAUPUNKI SETENIL DE LAS BODEGAS JA OLIIVIPURISTAMO ACEITES DE ARDALES

 

Tänään saamme todella kokea vastakohdat joista Andalusia on niin kuuluisa. Aloitamme päivän ajamalla Ardalesin alueelle ja vierailemme perheen omistamassa oliivitehtaassa ”Los Ardales”.

Espanja on oliivituotannon ykkönen maailmassa, suurin osa oliivitarhoista sijaitsee Andalusian alueella, ja sadonkorjuu alkaa syyskuun lopussa. Tämä oliivipuristamo on voittanut palkinnon parhaasta oliiviöljystä Malagan maakunnassa useita vuosia. Oliiviöljyä kutsutaan nimellä ”Nestemäinen Andalusian kulta”, ja vierailun aikana tutustut siihen miten prosessi ja tuotanto saavat aikaan laadukkaan oliiviöljyn. Päätämme vierailun antamalla makuhermoillemme upean kokemuksen maistamalla tilan juuri puristettua kolmea erinomaista oliiviöljyä. Täältä on myös mahdollista ostaa paikallisia tuotteita erittäin edulliseen hintaan.

Vierailun jälkeen jatkamme matkaa kohti hyvin erikoista kylää Setenil de las Bodegas, joka on ainutlaatuinen valkoinen luolakylä. Tämän usein vieraillun kylän tekee erikoiseksi se, että se on rakennettu kalliomuodostelmien alle. Koko nimi Setenil de las Bodegas on peräisin 1500-luvulta, jolloin kristityt valloittivat alueen ja sillä on mielenkiintoinen historia, jonka oppaasi kertoo. Kylä on tutustumisen arvoinen erikoisen arkkitehtuurinsa vuoksi, joka ei muistuta mitään mitä olet ennen nähnyt. Näillä luolataloilla on monia etuja, varsinkin kesällä, kun talot ovat viileitä. Kylä on paikallisten suosima paikka, sillä se tunnetaan hyvistä ruoistaan, viineistään ja upeasta ilmapiiristään. Kallioiden alustat ovat täynnä ravintoloita ja kauppoja luolatalojen välissä. Täällä sinulla on mahdollisuus nauttia kuuluisia tapaksia tai syödä tuhdimpi lounas haluamassasi ravintolassa. Lounas ei sisälly retken hintaan vaan on oma kustanteinen.

 

 

Erilainen päivä, jolloin voit osallistua kuuluisan oliiviöljyn tuotannon tärkeään prosessiin ja nähdä kuinka ihmiset elävät edelleen luolatalossaan ainutlaatuisessa valkoisessa kylässä. Anna kaikkien aistiesi ja etenkin makuhermojesi kokea elämys! Muista ottaa mukaan ylimääräinen villatakki, sillä sää voi muuttua nopeasti.

• Retkipäivä

Torstai

•  Retken hinta

22€/aikuinen, 16€/lapsi (4-14v)

• Kotona noin klo

18.30-19.00

* Pidämme maksimaaliset etäisyydet, tarjoamme käsigeeliä ja ja pinnat on desinfioitu. Suosittelemme kasvosuojan käyttöä.