Our Tour list

No tours match your criteria

f
Image Alt

Gibraltar

Euroopan viimeinen siirtokunta Gibraltar tarjoaa loistavan mahdollisuuden yhdistää lomaan pienimuotoisen ulkomaanmatkan. Tämä niemenkärki on kiehtonut ihmisiä läpi historiansa ja erikoisen sijaintinsa vuoksi se on ollut tärkeä kauppapaikka jo vuosisatojen ajan. Muinainen mytologian mahtihenkilöiden temmellyskenttä on viime vuosina kasvattanut itsensä yhdeksi Euroopan suosituimmista matkailukohteista pystyen kuitenkin säilyttämään omaleimaisuutensa.

Kaupungin katukuva kaksikerrosbusseineen ja ”poliisi-bobbyineen” sekä mm. englantilaistyyliset, perinteikkäät pubit tuovat väistämättä mieleen brittiläisen pikkukaupungin tunnelman. Vaikka Gibraltar yleisesti ottaen onkin nykyisin melko hinnakas, pääkadun lukuisista pikkuliikkeistä teet helposti hyviä ja edullisia löytöjä.

Gibraltarin tunnetuin maamerkki, luonnonsuojelualueeksi julistettu kalkkikivivuori jylhine rinteineen ja huikeine maisemineen, tippukiviluolineen ja magottiapinoineen houkuttelee tutustumaan.

Retken sisältö
Päivän aikana tutustut Gibraltarin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Gibraltarille saavutessa on rajatarkastus ja sen jälkeen jatketaan matkaa pikkubusseilla. Noin puolentoistatunnin kiertoajelulla oppaana toimii hurmaava gibraltarlainen kuljettaja. Kiertoajelun aikana ajetaan kaupungin läpi kalkkivuoren kapeille pikkuteille, joilta aukeavat henkeäsalpaavat näkymät Gibraltarin kaupungin sekä meren ylle – kirkkaalla säällä aina Afrikan rannikolle saakka. Kiertoajelun aikana pysähdytään muun muassa tutustumaan San Miguelin tippukiviluolaan sekä magottiapinoiden mielialan salliessa myös apinatasanteelle ottamaan kuvia Euroopan ainoista villiapinoista. Kiertoajelun päätteeksi minibussi tuo kaupungin keskustaan, jossa on vapaa-aikaa noin 2 tuntia mm. lounastamiseen tai ostoksiin.

Retken kesto
Retkeä edeltävä päivänä on osallistuttava Woolbed esittelyyn ravintola Simply Scandinaviassa (ravintola Kukko, Avenida de los Boliches 4). Henkilökuntamme on teihin yhteydessä varauksen jälkeen esittelyn ajankohdasta. Huomioittehan että retki on varattava vähintään 2 vuorokautta aikaisemmin. Noin 9 tuntia. Arvioitu paluu rannikolle noin klo 16-18 välillä.

Retken hintaan sisältyy
– Woolbed esittely, kevyt lounasleipä sekä juoma
– Kuljetukset
– Suomenkielinen opastus bussissa
– Gibraltarin kiertoajelu
– Sisäänpääsy tippukiviluolaan

Lapsiperheet ja lastenrattaat
Retki soveltuu koko perheelle. Varsinkin Magottiapinat kiinnostavat perheen pienimpiä. Taitettavat lastenrattaat mahtuvat myös minibussin kyytiin ja kaupungin keskusta on tasaista ja helppokulkuista. Muistathan ilmoittaa mahdollisista lastenrattaista etukäteen, sillä bussin koko ja tavaratila vaihtelee.

Liikuntaesteiset ja pyörätuolilla liikkuvat
Retki soveltuu liikuntaesteisille. Kiertoajelun aikana näkee Gibraltarin upeimmat maisemat bussista. Tippukiviluolassa on muutamia portaita joten sinne ei pääse pyörätuolilla. Luolan edustalta on huikeat näköalat. Kaupungin keskusta on tasaista ja helppokulkuista. Retkellä on vähän yhteiskävelyä. Minubussi tuo aivan keskustan laitaan, joka on lyhyen kävelymatkan etäisyydellä liikkeistä ja ravintoloista.

Liikuntarajoitteisen on kyettävä toimimaan retkellä omatoimisesti tai seuralaisensa avustaman eli muun muassa nousemaan jyrkkäportaisen retkibussin kyytiin. Muistathan varmistaa etukäteen mahdollisuudesta ottaa pyörätuoli mukaan, sillä bussin koko ja tavaratila vaihtelee.

Ruokailu
Retken ruokailut ovat omatoimisia. Aamulla bussimme ajaa rannikolta suoraan Gibraltarille ilman pysähdyksiä tai ylimääräisiä kahvitaukoja. Ota tarvittaessa mukaan pientä purtavaa sillä kiertoajelu alkaa heti Gibraltarille saavuttua. Kiertoajelun matkan varrella on kaksi kahvilaa, mutta pysähdykset on valokuvausluonteisia (noin 10-20 min).

Varustautuminen
Jokaisella on oltava mukana voimassaoleva Euroopan Unionin matkustusasiakirja (passi tai henkilökortti). Muut kuin Suomen kansalaiset ovat itse vastuussa mahdollisesti tarvittavan viisumin hankkimisesta. Huomioithan, että oleskelulupa ei kelpaa matkustusasiakirjana. Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa rajan ylityksen epäämisen aiheutuneista seurauksista.

Gibraltarin alueella tuulee usein ja erityisesti talvikuukausina alue voi olla rannikkoa viileämpi joten ota mukaan pitkähihaista.

WC tauot
Busseissa ei ole WC:tä. Retken aikana on useita mahdollisuuksia käydä WC:ssä.

Muuta huomioitavaa
Eurot käyvät valuuttana. Jos maksat käteisellä, saatat saada vaihtorahana Gibraltarin puntia, joten voit halutessasi varata retkelle mukaan pienempää rahaa paikallisia kauppiaita helpottamaan. Suurin osa keskustan kaupoista ja ravintoloista ottaa vastaan myös korttimaksuja.

Covid-19
Espanjassa maskipakko sisätiloista poistui 20.4.2022 muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Retkillä maskia voi käyttää oman harkinnan mukaan.

Retkiehdot
Retken järjestäjä pidättää oikeudet retken sisällön sekä kohteiden vierailujärjestyksen muutoksiin sekä retken peruuntumiseen, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty tai sääolosuhteet eivät salli sen toteutumista. Peruutuksesta pyritään ilmoittamaan mahdollisimman aikaisin varauksen yhteydessä jätettyyn yhteystietoon.

Mikäli retki peruuntuu eikä korvaavaa retkeä löydy, palautetaan maksu kokonaisuudessaan alkuperäisen maksutavan mukaisesti. Retken järjestäjä ei vastaa mahdollisista ylimääräisistä kuluista, jotka syntyvät asiakkaalle retken peruuntumisen vuoksi.

Retken vähimmäisosallistujamäärä on 10 henkilöä. Retken voi perua kuluitta viimeistään 24 tuntia ennen retkeä, jonka jälkeen peruutuskulu katsotaan tapauskohtaisesti.

Osallistujien määrä eri hakupaikoista vaihtelee retkittäin ja siitä johtuen bussi saattaa saapua paikalle aikataulusta poiketen. Olethan kuitenkin valmiina retkilipussa osoitettuun aikaan muiden retkelle lähtijöiden aikataulun sujuvuuden takaamiseksi.