Our Tour list

No tours match your criteria

f
Image Alt
Torstai

Ronda & Setenil de las bodegas

Ronda sijaitsee ainutlaatuisella paikalla sisämaan vuoristossa ja kuuluu Espanjan vanhimpiin kaupunkeihin. Aluetta ovat asuttaneet keltit, foinikialaiset, roomalaiset ja maurit, jättäen jokainen jälkensä historiaan. Kaupunki itsessään on levittäytynyt erikoisen 100 metriä syvän rotkon molemmille puolille, jonka seinämät putoavat lähes pystysuoraan alaspäin. El Puente Nuevo -silta yhdistää vanhan maurilaisen kaupunginosan ja uudemman El Mercadillo -alueen toisiinsa.

Retken sisältö
Ronda sijaitsee ainutlaatuisella paikalla sisämaan vuoristossa ja kuuluu Espanjan vanhimpiin kaupunkeihin. Aluetta ovat asuttaneet keltit, foinikialaiset, roomalaiset ja maurit, jättäen jokainen jälkensä historiaan. Kaupunki itsessään on levittäytynyt erikoisen 100 metriä syvän rotkon molemmille puolille, jonka seinämät putoavat lähes pystysuoraan alaspäin. El Puente Nuevo -silta yhdistää vanhan maurilaisen kaupunginosan ja uudemman El Mercadillo -alueen toisiinsa.

Retken sisältö
Retken aikana tutustut Rondan sekä uuteen että vanhaan osaan. Tämän jälkeen jatkamme n 15 km päässä olevaan Setenil de las Bodegaan joka on yksi Cádizin provinssin kauneimmista ja omaperäisimmistä valkoisista kylistä.
Setenil de las Bodegassa on noin tunti vapaa-aikaa kierrellä ja katsella vuoristoon upotettuja taloja tai istahtaa kahville. Rondaan saavuttaessa tehdään ensin kävelykierros, jossa kierretään Rondaa jalkaisin rauhallista tahtia. Matkan varrella nähdään muunmuassa kuinka vanhan kaupungin viehättävät matalat talot, kapeat kujat ja pienet idylliset puistot. Kävelykierroksen jälkeen istahdamme viiinilasilliselle rotkon äärellä olevaan ravintolaan. Retken päätteeksi on vapaa-aikaa, jonka saa hyödyntää joko lounastamiseen, ostoksiin tai voit vaikkapa istahtaa rotkon laitaan aurinkoiselle terassille kahvittelemaan ihaillen upeaa laaksoa.

Retken kesto
WoolBed esittely on retkeä edeltävänä päivänä ravintola Simply Scandinavianissa (Ravintola Kukko, Avenida de los Boliches 4, Fuengirola). Ilmoitamme teille esittelyn tarkan ajankohdan kun olette tehneet varauksen / varausvaiheessa. Huomioittehan että retki on varattava vähintään 2 vuorokautta aikaisemmin. Retken kesto on n. 9 tuntia. Arvioitu paluu rannikolle n. klo 18-19.

Retken hintaan sisältyy
– Kevyt lounasleipä & juoma WoolBed-esittelyn aikana
– Kuljetukset
– Suomenkielinen opastus (bussissa, kävelykierroksella)
– Viinilasillinen ravintolassa Rondassa upean rotkon äärellä

Lapsiperheet ja lastenrattaat
Lapsesta riippuen noin 100 kilometrin ajomatkan ja kahden ja puolen tunnin mittaisen kävelykierroksen maisemat saattavat joko ihastuttaa tai tylsistyttää. Vierailukohteissa on jonkin verran portaita, mutta lastenrattailla pääsee. Muistathan ilmoittaa mahdollisista lastenrattaista etukäteen, sillä bussin koko ja tavaratila vaihtelee.

Liikuntaesteiset ja pyörätuolilla liikkuvat
Retken kävelykierros kävellään rauhallista tahtia. Rondan uuden kaupungin puolella pääsee kulkemaan pyörätuolilla, mutta vanhassa kaupungissa liikkuminen saattaa olla ryhmän mukana hankalaa, sillä mukulakivetystä, kynnyksiä ja tasoeroja on paljon, jonka lisäksi kujat ovat paikoin kapeita.

Liikuntarajoitteisen on kyettävä toimimaan retkellä omatoimisesti tai seuralaisensa avustaman eli muun muassa nousemaan jyrkkäportaisen retkibussin kyytiin. Muistathan varmistaa etukäteen mahdollisuudesta ottaa pyörätuoli mukaan, sillä bussin koko ja tavaratila vaihtelee.

Ruokailu
Retken ruokailut ovat omakustanteisia ja omatoimisia. Matkan varrella noin 12 km ennen Rondaa, pysähdytään huoltoasemalla. Pysähdyksen kesto on noin 20 minuttia, jolloin halukkaat voivat juoda aamukahvin. Huoltoaseman ruokavalikoima on vaatimaton, mutta pientä purtavaa on.

Opastetun kävelykierroksen päätteeksi Rondassa jää noin puolitoista tuntia vapaata aikaa käydä omakustanteisella lounaalla valitsemassaan kohteessa.

Varustautuminen
Talvikuukausina Rondassa on useita asteita viileämpää kuin rannikolla ja kesällä selkeästi helteisempää. Talvella suositellaan pukeutumaan lämpimästi ja kesällä mukaan kannattaa varustautua vesipullolla, viuhkalla sekä asianmukaisella aurinkosuojalla.

WC tauot
Busseissa ei ole WC:tä. Retken aikana on useita mahdollisuuksia käydä WC:ssä.

Covid-19
Espanjassa maskipakko sisätiloista poistui 20.4.2022 muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Joukkoliikenteessä maskipakko on vielä toistaiseksi voimassa.

Muuta huomioitavaa
Retki soveltuu myös korkeanpaikankammoisille. Marbellan kautta kulkeva reitti Rondaan on yksi Andalusian kauneimmista. Menomatkalla ajetaan vuoristotietä, mutta korkeasta bussista korkeanpaikankammoisia saattaa jännittää, joten suosittelemme istumaan menosuuntaan katsottuna oikealla puolella. Paluun reitti saattaa vaihdella, jolloin mennään vähemmän vuoristoista tietä. Tiedustele halutessasi retken aikana oppaalta tarkemmin.

Retkiehdot
Retkenjärjestäjä pidättää oikeudet retken sisällön sekä kohteiden vierailujärjestyksen muutoksiin sekä retken peruuntumiseen, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty tai sääolosuhteet eivät salli sen toteutumista. Peruutuksesta pyritään ilmoittamaan mahdollisimman aikaisin varauksen yhteydessä jätettyyn yhteystietoon.

Mikäli retki peruuntuu eikä korvaavaa retkeä löydy, palautetaan maksu kokonaisuudessaan alkuperäisen maksutavan mukaisesti. Retkenjärjestäjä ei vastaa mahdollisista ylimääräisistä kuluista, jotka syntyvät asiakkaalle retken peruuntumisen vuoksi.

Retken vähimmäisosallistujamäärä on 10 henkilöä. Retken voi perua kuluitta viimeistään 24 tuntia ennen retkeä, jonka jälkeen peruutuskulu katsotaan tapauskohtaisesti.

Osallistujien määrä eri hakupaikoista vaihtelee retkittäin ja siitä johtuen bussi saattaa saapua paikalle aikataulusta poiketen. Olethan kuitenkin valmiina retkilipussa osoitettuun aikaan muiden retkelle lähtijöiden aikataulun sujuvuuden takaamiseksi.

* Pidämme maksimaaliset etäisyydet, tarjoamme käsigeeliä ja ja pinnat on desinfioitu. Suosittelemme kasvosuojan käyttöä.